Forse toename aan botbreuken verwacht

29-07-2014

Bij 50-plussers in Nederland wordt een forse toename verwacht aan botbreuken. Daarvoor waarschuwt professor dr. W.F. Lems van het VU medisch centrum. Verwacht wordt dat het aantal fracturen zal stijgen van 75.000 in 2010 naar 108.000 fracturen in 2025. In totaal zullen er in dat jaar 1,2 miljoen mensen in Nederland osteoporose hebben. De berekening is gebaseerd op de vergrijzing, waardoor steeds meer mensenosteoporose, oftewel broze botten door botontkalking, ontwikkelen.

 

De Osteoporose Vereniging start vandaag een campagne om het aantal botbreuken tegen te gaan ten gevolge van osteoporose. Er wordt onder meer een postercampagne gehouden op de eerste hulp en gipskamers om 50-plussers bewust te maken op (mogelijk) het eerste signaal van botontkalking: een breuk.

 

Osteoporose is een veel voorkomende aandoening: één op de drie vrouwen en één op de vijf mannen krijgt er mee te maken. In Nederland kampen achthonderdduizend mensen met osteoporose. Een botbreuk lijkt onschuldig, maar 16 procent van de mensen met een gebroken heup overlijdt binnen een jaar aan de complicaties.

 

Wist u al dat uw fysiotherapeut veel voor u kan betekenen wanneer er osteoporose is vastgesteld? Neem voor meer informatie contact op met uw fysiotherapie praktijk.Bron: www.nu.nl