Vernon geslaagd voor studie Osteopathie!

08-07-2014

Afgelopen zaterdag 28 juni 2014 is Vernon Essed geslaagd voor zijn studie Osteopathie!! 

 

Wat is Osteopathie?

Osteopathie is een uitgebreidere manier om lichamelijke klachten te onderzoeken en behandelen.

De osteopaat kijkt meer naar het totale plaatje en gaat telkens op zoek naar de oorzaak van de klacht. 

Deze oorzaak hoeft dan dus niet te liggen op die plek waar de persoon last heeft. We kijken alle weefsels na zoals spieren, gewrichten, wervelkolom, schedel, bindweefselvliezen, zenuwen, bloedvaten en ook de algehele houding en manier van bewegen. 

Je hoeft ook niet meer per se alleen met spier- en gewrichtsklachten te komen, maar je kan bij de osteopaat ook terecht voor spijsverteringsklachten, menstruatieklachten, buikklachten, steeds terugkerende blokkades en andere meer uitgebreidere lichamelijke problemen. 

 

 

Een voorbeeld is een schouderklacht waarbij de oorzaak lokaal in de schouder kan liggen, maar bijvoorbeeld ook in de cervicale wervelkolom (de nek), de schedel, de buik/inwendige organen of vanuit de posturologie (houding).

Tijdens het onderzoek wordt het hele lichaam bekeken en worden die relaties gelegd die belangrijk zijn voor de klacht.

Daarna zal een behandelplan opgesteld worden om al die aspecten op een zo goed mogelijke manier te behandelen waardoor de klacht verdwijnt en hopelijk ook wegblijft. We werken dus tevens aan een stukje preventie!

 

 

Voor mijn slagen behandelde ik de mensen al op een osteopathische manier, maar viel het nog onder de fysiotherapie qua vergoedingen.

In het restant van 2014 zal dit nog zo zijn, totdat ik mijn registratie rond heb en echt aan de slag kan gaan als osteopaat. 

 

 

Voor meer info over osteopathie, zie onderstaande links:

 

www.praktijktroelstralaan.nl

http://osteopathie-nro.nl

http://www.osteopathie.nl/